Samenwerken met Buurman

Buurman is je partner in crime om duurzame doelstellingen te halen. De impact die we maken uit zich in CO2 reductie door het hoogwaardig hergebruiken van grondstoffen (hout), door mensen en organisaties te leren werken volgens het principe material driven design en te besmetten met onze manier van werken: hergebruik een kwestie van doen.

We helpen organisaties in de transitie naar circulariteit op drie manieren:
1. Herbestem resthout via onze circulaire winkel
2. Doe een teambuilding om te ervaren hoe ver je kan door met plezier samen in actie te komen
3. Boek een kennissessie, waar we onze lessons learned en onze aanpak met je delen

Hoogwaardig hergebruik

Buurman garandeert dat resthout wordt hergebruikt, waardoor minder nieuw hout nodig is. Via onze locatie vindt resthout een tweede leven voor een volgend bouw- of klusproject of opleiding meubelmaken.

 • 344 kg hout hergebruikt

  Dat zijn 57 zeecontainers vol!

 • 247.000 kg CO2 uitstoot voorkomen

  Dat is net zoveel als 258 gezinnen!

 • 5961 klanten besmet

  met ons circulaire virus!

 • 51 bomen gered

  Niet versnippert, maar nu als constructiehout!

 • 344 zelf gemaakte meubels

  Wist je dat als je iets zelf maakt het waardevoller is?

Buurman maakt impact. Ten eerste door grondstoffen hoogwaardig te recyclen: bijna 100% hergebruik. Daarmee een flinke CO2 reductie. Maar ook door een flink bereik: we fungeren als motivator in de duurzame transitie en besmetten jaarlijks vele mensen en organisatie met ons circulaire virus waarbij hergebruik de norm is!

Resthout herbestemmen

Hout dat bij jullie organisatie over is kan via onze winkel of educatieve werkplaats een tweede leven krijgen. We zijn altijd op zoek naar langdurige relaties, zodat we elkaar kunnen leren kennen en soepel samenwerken. Hierdoor creeeren we een kort - moeiteloos - lijntje over welke materialen geschikt zijn voor hergebruik via Buurman.

Hieronder de richtlijnen voor de materialen die Buurman kan herbestemmen:

 • Latten & balken

  vanaf één meter

  Vuren, hardhout alle soorten.
  Zo min mogelijk schroeven, nietjes en spijkers.
  Geschilderd of geimpregneerd is geen probleem.
  Kopmaat groter dan 60cm2, dan minstens 3 meter lang.

 • Plaatmateriaal

  groter dan één vierkante meter

  Multiplex, betonplex, underlayment.
  Breder dan 30 cm en vanaf 1 vierkante meter. Bedrukt of geverfd is geen probleem.

  Spaanplaat alleen in uitzonderlijke gevallen.

 • Specials

  Meer is beter

  Meer van hetzelfde is altijd beter. Stapels plaatjes van 50x50cm? Alhoewel kleiner van een vierkante meter toch welkom. 40 podiumdelen van multiplex? Maak een foto'tje en neem vooral contact op!

Spelregels in het kort
We werken met gesloten beurs. Bij zeer grote en/of terugkerende volumes kan er sprake zijn van een uitzondering. In ruil voor jullie inzet voor hergebruik krijgen jullie natuurlijk sowieso karma punten, maar ook bijvoorbeeld:

1. Een houten tegeltje voor aan de muur, op de wc of bureau van de directeur, als bewijs van onze samenwerking op circulair vlak.

2. Marketinguitingen, zoals ons logo op jullie website, jouw logo op onze website of bijvoorbeeld onze samenwerking uitgewerkt in een blog met foto's of zelfs een video.

3. Ook is het mogelijk om bewijs van impact voor in jaarverslag te krijgen. Denk aan behaalde CO2 reductie of sociale impact.

Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken

Kennissessie

Een warenhuis voor restmaterialen, een circulaire ambachtscentrum, een werkplaats voor hergebruik van afvalmaterialen - Buurman heeft veel ervaren en veel kennis te delen. En dat wil je met eigen ogen zien.

Contact

Kennissessie van 30 min €75,- of 90 minuten met Q&A €200,-(ex btw)

TEAMBUILDING om duurzame doelstellingen te halen

Een circulaire zeepkistenrace of kluswedstrijd zet je in om je organisatie te helpen activeren. Activeren om duurzame doelstellingen te halen. Zo een teambuilding is vooral erg leuk, maar er zitten elementen in verwerkt die ervoor zorgen dat er een zaadje wordt geplant. Op een andere manier denken: material driven design, laten zien dat als je er samen de schouders onder zet je met veel plezier en voldoening duurzame doelstellingen haalt.

Deze activiteiten kunnen onderdeel zijn van een dagvullend programma. Daarbij is er mogelijkheid voor een begin met koffie + koek, een borrel en ruimte om de inhoud in te gaan. Neem contact op via werkplaats@buurmanrotterdam.nl om de mogelijkheden te bespreken

Deze organisaties werken met ons samen!

Houthandel van Dam, De Klerk Binnenbouw, TBI, JP van Eesteren, Boijmans van Beuningen, NAI, Het Nieuwe Instituut, Jongeneel, Kunsthal, Gemeente Rotterdam, GKB, Maas Theater, Fiction Factory, Oceanco en nog vele anderen.

Het sluiten van materiaal-kringlopen: een kwestie van dóen!

Onze schappen worden gevuld door donateurs zoals jullie; partijen die zich hard maken om deze doelen te behalen. We zijn onwijs trots op deze partners, want met jullie inzet kunnen we scherp geprijsd, bruikbaar materiaal met een verhaal opnieuw laten leven!

Bedankt!

Liv Kooijmans
Head of mission, namens het team van Buurman Rotterdam

Neem vooral contact met ons op